Tot wel 50% korting
Vanaf 75,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren

Antifouling


Een baard laten staan is iets voor schippers, niet voor schepen. Aangroei onder water heeft alleen maar nadelen. Algen, zeepokken en schaaldieren verlagen de snelheid en verhogen het brandstofverbruik. Verwijderen is een heel karwei en daarom is er aangroeiwerende verf (antifouling) in vele soorten voor vele typen schepen. Onder de knop “kies je antifouling” in het hoofdmenu vind je een handig stroomschema dat leidt naar het juiste type voor jouw schip. En, zeker niet onbelangrijk, naar de juiste oplossing voor jouw vaarwater. Want aangroei kan sterk wisselen, afhankelijk van o.a. temperatuur, zoutgehalte, stroming en waterkwaliteit. Bovendien gelden voor verschillende vaargebieden verschillende wetgevingen ten aanzien van biocidehoudende en zelfslijpende antifoulings.

ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Merk

Toon meer

Component

Glansgraad

Applicatie met

Eigenschap

Toon meer

Soort antifouling


ᗊ Verberg filters

25 artikel(en)



Hoe werken antifoulings?

Antifouling is een verzamelnaam voor onderwaterverven die bioactieve bestanddelen bevatten en afgeven. Veelal zijn dat koperoxides en organische biocides. Deze lossen geleidelijk op in water en zijn dodelijk voor aangroeivormende organismen. Er zijn verschillende manieren waarop de gifstoffen vrijkomen, waarbij we drie hoofdtypes onderscheiden.

  • - Zelfslijpende antifoulings
  • - Harde antifoulings
  • - Zachte (traditionele) antifoulings

Hoeveel soorten antifoulings zijn er?

Je ziet het al in de kolom links hiernaast: er zijn nogal wat soorten antifouling. De hoofdtypes zoals hierboven genoemd, maar ook specifieke types zoals kopervrije antifouling en propellercoating. Via het stroomschema in het hoofdmenu (“kies je antifouling”) kom je als het goed is terecht bij de juiste oplossing. Voor alle zekerheid is het ook goed om jezelf de volgende vragen te stellen:

  • - Ga ik voor harde antifouling (snelheid) of zachte/zelfslijpende antifouling (langzaam varend, voordeliger)?
  • - Wat is de ondergrond / wat zijn de bestaande verflagen waarop ik de antifouling aanbreng? (soms is een hechtprimer nodig, aluminium verdraagt geen koperhoudende verf, etc.)
  • - Wat is mijn vaargebied, oftewel: hoe werkzaam moet de antifouling zijn?
  • - Gelden er wettelijke regelingen in mijn vaargebied t.a.v. werkzame stoffen/biociden?
  • - Wil ik maximale snelheid, minimaal onderhoud en minimale milieubelasting? (bijv. siliconenhoudende antifouling voor wedstrijdschepen)

Onder water in andere delen van de wereld

In diverse delen van de wereld gelden andere milieuwetten dan in Nederland en is het gebruik van biocides aan beperkingen gebonden. Uiteraard geeft Jachtlakken.nl je graag advies over toepasbare aangroeiwerende verfsystemen.

Onze technoservice geeft graag antwoord

Heb je vragen over het aanbrengen van een antifouling over een “moeilijk” bestaand systeem? Om maar eens iets te noemen: het onderwaterschip van een antiek slepertje met putroest, bladders en oude teer? Bel dan onze technoservice. Bij Jachtlakken.nl hebben we kennis in huis over alle systemen en nagenoeg elke verfsoort uit ver vervlogen jaren. Altijd handig!

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij de antifouling van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!