Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Toepassing

Applicatie met

ᗊ Verberg filters

Verdunning en toevoeging


Het onderhouden van u boot is een kunst waarbij het juiste gereedschap vereist is. Het gaat niet alleen om het aanbrengen van een lak op de boot, maar ook om het gebruik van de juiste oplosmiddelen, reinigingsmiddelen en verdunners! Ze helpen niet alleen om je een mooie, professionele afwerking van de buitenkant van je boot te krijgen: ze maken ook het hele schilderproces gemakkelijker!

59 artikel(en)Waarvoor gebruik je een verdunner?

Verdunners zijn om verschillende redenen een goede keuze bij het onderhouden van uw boot. Ten eerste helpen verdunners bij het verminderen van kwaststrepen en is het gemakkelijker om de verf gelijkmatig te verdelen. Dit zorgt voor een strakke en gladde afwerking. Daarnaast verhogen verdunners de duurzaamheid van het verfwerk, verdunners zorgen ervoor dat de coating goed hecht aan het oppervlak van uw boot. Tot slot helpen verdunners de droogtijd te versnellen en ervoor zorgen dat de verf na verloop van tijd flexibel blijft, wat vooral belangrijk is op boten die veel aan direct zonlicht en hoge temperaturen worden blootgesteld. Een goede verdunner is dus echt geen overbodige luxe!

Welke verfverdunner heb je nodig?

Verdunners zijn meestal gemaakt van minerale alcohol of terpentijn en kunnen worden gebruikt voor verf en vernis op alkydbasis. Deze producten helpen de ‘stroperigheid’ te verminderen, waardoor de verf beter vloeit en de prestaties van coatings op basis van latex verbeteren. Verdunners mogen niet worden gebruikt voor producten op basis van polyurethaan, omdat dit het eindproduct kan verzwakken.

Waarom heb je een reiniger nodig?

Het gebruik van reinigingsmiddelen bij het schilderen van uw boot is een belangrijk onderdeel van het verfproces. Het zorgt ervoor dat het verfwerk er op zijn best uitziet en langer meegaat.
Maar wat doen reinigers precies? Reinigers verwijderen vuil en viezigheid dat op het oppervlak van de boot is achtergebleven. Dit zorgt voor een schoon en glad oppervlak waarop de verf kan hechten, wat uiteindelijk leidt tot een betere kwaliteit afwerking. Bovendien helpen reinigers ook om eventuele oxidatie of roest van metalen oppervlakken te verwijderen. Hierdoor wordt voorkomen dat deze worden overgeschilderd, wat zou kunnen leiden tot het afbladeren van de aangebrachte verf. Het verwijderen van vuil doormiddel van een reiniger is dus van groot belang voor je daadwerkelijk kan beginnen met schilderen.

Waarom heb je oplosmiddelen nodig?

Bij het schilderen van uw boot is het belangrijk oplosmiddelen te gebruiken. Zo helpen ze - net als verdunners - voor een gladde, gelijkmatige afwerking. Maar wat is precies het verschil tussen verdunners en oplosmiddelen? Verdunners, zoals de naam eigenlijk al zegt, verdunnen de verf. Oplosmiddelen helpen de verf af te breken. Bovendien kunnen oplosmiddelen worden gebruikt om eventueel vastzittend vuil zoals vet, was en olie te verwijderen voordat het schilderen begint. Hierdoor ontstaat een optimale ondergrond voor het schilderen. Het gebruik van oplosmiddelen verhoogt ook de levensduur van de verf door deze te beschermen tegen omgevingsfactoren zoals UV-straling en waterschade. Ten slotte kunt u met oplosmiddelen veel sneller schoonmaken nadat het schilderen is voltooid, omdat ze residu en achtergebleven verfdeeltjes oplossen. Door oplosmiddelen te gebruiken bij het schilderen van uw boot kunt u zorgen voor een afwerking van hoge kwaliteit die vele jaren meegaat.

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij het product van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!