Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren

International Micron LZ

vanaf € 47,72
adviesprijs € 61,19
22% voordeel
Artikelnummer: 298VAYBC199NL
Eenheid: Vanaf 0,75 liter
Micron LZ van International is een zelfpolijstende antifouling die geschikt is voor vaartuigen in zoet-, zout-, en brak water.

International micron LZ Krachtige bescherming tegen aangroei

De International Micron LZ is een krachtige antifouling verf die speciaal is ontwikkeld voor zeil¬-, motorboten en andere pleziervaartuigen (tot 25 knopen). De polijstende antifouling biedt een uitstekende bescherming tegen de aanhechting van algen, mosselen en andere organismen. De antifouling is geschikt op alle type ondergronden onder de waterlijn op de romp van uw schip, met uitzondering van aluminium.

Het gehele seizoen bescherming

De International Micron LZ is in staat om uw boot te beschermen tegen aangroei gedurende een heel vaarseizoen. De antifouling is geschikt voor gebruik in verschillende watertypen; zowel in zoet, zout en brak water. Dit maakt de antifouling ideaal voor de Nederlandse vaarwateren. Hierdoor kunt u maximaal genieten van uw boot, zonder zorgen over aangroei.

Eenvoudig aan te brengen

De International Micron LZ kan zeer eenvoudig aangebracht worden doormiddel van een kwast, roller of Airless spray. Daarnaast heeft de antifouling een goede hechting met het oppervlak. De eroderende technologie voorkomt onnodige laagdikte opbouw, en zorgt voor een gladde en egale afwerking.

Voordelen van de International Micron LZ

- De International Micron LZ biedt uitstekende bescherming tegen aangroei.
- Geschikt voor meerdere oppervlaken onder de waterlijn: gietijzer, polyester, lood, staal en hout.
- Biedt bescherming voor het gehele vaarseizoen.
- Geschikt voor zoet, zout en brak water.
- Gemakkelijk aan te brengen doormiddel van kwast, roller of Airless spray.
- De goede hechting, eroderende technologie en de gladde afwerking van de antifouling zorgen voor het gewenste resultaat.

Het maximale halen uit de antifouling?

De levensduur van de antifouling valt een staat met het goed aanbrengen van het verfsysteem. Een belangrijke stap binnen dit proces is het juist voorbehandelen van het oppervlak. Ook is het van belang om de juiste primer te gebruiken wanneer je werkt met een kaal oppervlak. Maar hoe weet je welke primer je moet gebruiken, en welke voorbereidingen je moet treffen? Wij lopen dit proces graag met u door!

Voorbehandeling reeds geantifoulde oppervlakken

Wanneer de antifouling nog in goede staat is: Nat opschuren of nat opruwen met een schuurpad, hiermee verwijder je het los zittende verf. Laat vervolgens het oppervlak goed drogen. Is de antifouling niet verenigbaar of onbekend, breng dan een sluitlaag Primocon aan.
Wanneer de antifouling in slechte staat is: Verwijder de bestaande antiifouling laag doormiddel van de International Interstrip A/F (verwijderaar).
Maak vervolgens de ondergrond schoon, vetvrij en droog voor het aanbrengen van de antifouling. Breng vanaf de primer 2 lagen aan. Met het jaarlijkse onderhoud 1 laag aanbrengen.

Primeren:

Wanneer je te maken hebt met een kaal oppervlak, is het van belang om een primer aan te brengen voor je de antifouling laag aanbrengt. Welke primer u nodig hebt, is afhankelijk van het type oppervlak. Zie hier de primer die u nodig hebt:
Polyester (gelcoat): Primer met Gelshield 200 voor osmose bescherming of Primocon.
Staal/ijzer/lood/hout: Primer met Interprotect of Primocon.
Hechthout: Primer met Interprotect of Primocon.

Overschilderen en droogtijden

Op de antifouling zit geen maximale overschildertijd. Bedenk echter wel dat na langdurige blootstelling aan een vuile atmosfeer, het oppervlak opnieuw dient worden gereinigd van vuil. In de onderstaande tabel staan de droogtijden van het verfsysteem:

Oppervlaktetemperatuur 5°C 15°C 23°C 35°C
Kleefvrij 1 uur 45 min 30 min 20 min
Tewaterlatingstijd 8 uur 6 uur 4 uur 4 uur
Overschildertijd 16 uur 10 uur 6 uur 4 uur

d9cb2991f7ae5b1d042ea031f469064e pib_micron_lz-nl.pdf Grootte: (196.85 KiB)
a313b6b700d4a57437054a8eb9fac724 vib_micron_lz_zwart-nl.pdf Grootte: (205.62 KiB)
Merk International
Eenheid Vanaf 0,75 liter
Kleur Zwart
Component 1 Component
Glansgraad Mat
Applicatie met Rollen, Kwasten, Airless

Vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via +31 (0)58 767 60 97 of info@jachtlakken.nl
Ontbreekt er een product? Laat het ons dan ook weten!