Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Brandstof

Transmissie

Vloeistof soort

ᗊ Verberg filters

Olie en smeermiddelen


Als boot eigenaar weet u dat de motor van uw boot het kloppende hart is. Het is de bron die ervoor zorgt dat u kunt varen en genieten van uw tijd op het water. Het onderhouden van uw motor – met onderhoudsmiddelen van een hoge kwaliteit – is dan ook essentieel!
Gelukkig bent u hiervoor bij ons aan het juiste adres. Met onze oliën en smeermiddelen weet u zeker dat de motor van uw boot altijd gesmeerd loopt!

15 artikel(en)Waarom is motorolie belangrijk voor mijn boot?

Motorolie is van cruciaal belang voor de gezondheid van uw bootmotor. Naast het verminderen van wrijving tussen onderdelen en het reinigen van de hele motor, biedt motorolie extra bescherming tegen corrosie en helpt het met koelen. Door de goede smering die de olie biedt, gaan de mechanische onderdelen langer mee, presteert de motor beter en neemt de levensduur toe.

Maar hoe vaak moet u de motorolie verversen? Het beste moment om de olie te verversen is voordat de boot in de winterstalling gaat. Nieuwe olie vormt namelijk een goede conserverende laag aan de binnenkant van het motorblok. Over het algemeen wordt aangeraden om elk jaar de motorolie te verversen, maar dit kan afhankelijk zijn van de intensiteit van het gebruik van uw boot.

Het belang van koelvloeistof en antivries?

Koelvloeistof is een cruciaal onderdeel van de motor van uw boot. Het beschermt niet alleen tegen oververhitting, maar speelt ook een belangrijke rol in het verminderen van corrosie en het bevorderen van de levensduur van verschillende motoronderdelen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de effectiviteit van koelvloeistof afneemt na verloop van tijd en dat het daarom periodiek moet worden vervangen. Zorg ervoor dat u uw koelvloeistof op regelmatige basis laat controleren en verversen om de prestaties van uw motor op peil te houden. Antivries helpt om bevriezing van vloeistoffen in de motor te voorkomen.

Smeermiddelen zijn essentieel

Voor optimale prestaties en een lange levensduur van de motor van uw boot zijn smeermiddelen essentieel. Door het gebruik van hoogwaardige smeermiddelen kunt u wrijving tussen bewegende onderdelen verminderen, waardoor de motor soepeler loopt en minder slijtage ondervindt. Daarnaast bieden smeermiddelen goede anti-corrosie bescherming, uitstekende EP-eigenschappen en een goede weerstand tegen oxidatie. Smeervet kan worden gebruikt om te voorkomen dat water het schip binnendringt en voor het verminderen van de wrijvingsweerstand en remming van corrosie.

Door het aanbieden van merken als Eurol, Bardahl en Bleko voorzien we u van de beste olien en smeermiddelen. Zo haalt u bij ons enkel en alleen producten van de beste kwaliteit!

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij de kit en lijm van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!