Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Kwaliteit

Toon meer Toon minder

Ondergrond

Toon meer Toon minder

Schuurmachine

ᗊ Verberg filters

Schuurmaterialen


Het klinkt haast te mooi om waard te zijn: De uitstraling van je boot perfectioneren, en daarbij ook nog de levensduur van de nieuwe lak of verf verlengen. Met het schuren van je boot wordt dit sprookje werkelijkheid. Het schuren van je boot is een belangrijke stap in het lak- en schilderproces. Het schuren van je boot verwijdert oude lak, verf en andere onvolkomenheden op het oppervlak van je boot, waardoor je een schone en ruwe ondergrond krijgt om je nieuwe verf of lak op aan te brengen. Het schuren zorgt voor een optimale hechting van de nieuwe verf of lak, en leidt tot een strakke en gladde afwerking die de tand des tijds doorstaat. Dus als je de uitstraling van je boot wilt verbeteren en de levensduur van de verf of lak wilt verlengen, is het schuren van je boot een essentiële stap in het lak- en schilderproces die je niet over het hoofd mag zien.

136 artikel(en)Waarom moet je schuren?

Het schuren van je boot zorgt voor maximale hechting voor je nieuwe lak of verf. Het verwijdert oude lak, verf en andere onvolkomenheden op het oppervlak van je boot en creëert een schone en ruwe ondergrond voor de nieuwe verf. Het ruwe oppervlakte wat het schuren creëert is van belang voor de lak of verf om goed te hechten, en gelijkmatig uit te smeren.

Wat gebeurt er als je niet schuurt?

Wanneer je het schuren niet goed doet of overslaat, zal dit gaan leiden tot een slechte hechting en een onregelmatige afwerking. Dit kan op zijn beurt leiden tot afbladderen en verkleuring van de verf of lak. Daarnaast kan het leiden tot ophoping van vuil en stof op het oppervlak van je boot, wat de levensduur van de verf of lak verkort.

Hoe krijg je het beste schuurresultaat?

Er zijn enkele belangrijke stappen die je moet ondernemen om het beste schuurresultaat te krijgen. Zo is het gebruik maken van het juiste schuurpapier essentieel om het gewenste schuurresultaat te bereiken. Kies een grover schuurpapier met een lagere korrel om oude verf of lak te verwijderen, en gebruik fijner schuurpapier met een hoge korrel om het oppervlakte gladder te maken. Het gebruik maken van een schuurmachine zorgt ervoor dat grote oppervlakken snel en gelijkmatig geschuurd kunnen worden. Daarnaast is het van belang dat je het oppervlak wat je wil gaan schuren goed schoonmaakt, en dat je stof en ander vuil verwijderd. Vuil zorgt er namelijk voor dat je schuurpapier sneller verstopt raakt, en kan er toe leiden dat er krassen ontstaan op de boot.

Nat of droog schuren?

De keuze tussen nat of droog schuren hangt af van de specifieke situatie. Nat schuren heeft als voordeel dat er geen stof vrijkomt, waardoor er minder snel krassen op het oppervlak ontstaan. Het is met name ideaal wanneer je een mooie afwerking nastreeft. Aan de andere kant biedt droog schuren voordelen doordat je direct kunt zien wat je aan het doen bent. Dit kan handig zijn bij het verwijderen van bijvoorbeeld een klein onderdeel.