Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Component

Glansgraad

Applicatie met

Locatie

Toepassing

Eigenschap

Toon meer Toon minder
ᗊ Verberg filters

Primer


Elk succes begint met de basis en dat geldt zeker in het jachtschildersvak. Kies dus zorgvuldig je primer en bouw daarop je systeem. Primers zijn er in vele soorten voor meerdere ondergronden en meerdere verwerkingstechnieken. Stel jezelf dus eerst de juiste vragen: past de primer bij de ondergrond (staal, alu, polyester, hout)? Is de primer voor onder of boven water? Wil je 1 component (fysisch drogend) of 2 componenten (chemisch uithardend)? Gaat er aflak of antifouling overheen? Ga je rollen, kwasten, spuiten of airless aanbrengen? Hoe meer je weet, hoe zekerder het resultaat…

53 artikel(en)Is primer hetzelfde als grondverf?

Primer en grondverf, die woorden worden vaak door elkaar heen gebruikt. Maar zijn die twee nu hetzelfde product? Meestal bedoelen we hetzelfde, en dat is de onderlaag voor een aflak of antifouling. Primer betekent letterlijk: de eerste laag. Het komt dus op het zelfde neer als grondverf: de ondergrond voor een volgende laag.

Hoeveel soorten primers zijn er?

Je ziet het al in de kolom links hiernaast: er zijn nogal wat soorten primers. Sommige met heel specifieke functies, zoals onderwater, roestwerend, chemicaliënbestendig, brandvertragend, etcetera. Ook kun je kiezen tussen meerdere glansgradaties. De belangrijkste keuze die je maakt, is het aantal componenten. 1 Component (1K) is de klassieke, eenvoudig op te brengen primer die normaal (fysisch) droogt. Deze is ideaal voor een ondergrond die enigszins kan “werken”, zoals hout. 2 Componenten (2K) is geschikt als de werking van de ondergrond minimaal is. Nog een verschil: 1K primer kan over zowel een 1K als 2K ondergrond, 2K heeft een 2K ondergrond nodig. Bij de opbouw van je systeem kun je dus wel van 2K naar 1K, maar niet van 1K naar 2K (hoewel er uitzonderingen zijn).

Wil je je primer op kleur gemaakt?

Bij het opbouwen van je verfsysteem is het handig om de gewenste kleur van de eindlaag ook toe te passen bij de voorgaande lagen. Bij een eventuele beschadiging van de aflak leidt dat niet direct tot opvallende ontsierende vlekken of krassen. Wil je je primer in de kleur van de eindlaag? Dan kun je dat aangeven bij je bestelling als die mogelijkheid er is bij de primer van je keuze. Niet alle, maar wel heel veel primers zijn op kleur te brengen.

Onze technoservice geeft graag antwoord

Heb je vragen over de opbouw van een verfsysteem over een “moeilijk” bestaand systeem? Om maar eens iets te noemen: het onderwaterschip van een antiek slepertje met putroest, bladders en oude teer? Bel dan onze technoservice. Bij Jachtlakken.nl hebben we kennis in huis over alle systemen en nagenoeg elke verfsoort uit ver vervlogen jaren. Altijd handig!

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij de primer van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!