Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Soort antifouling

Component

Glansgraad

Applicatie met

ᗊ Verberg filters

Fouling Release System


De Hempel’s Silic One is een Fouling Release Systeem, maar wat houdt dit precies in? Een Fouling Release Systeem is de tegenhanger van het antifouling systeem. Beide systemen zijn coatings voor boten, maar met de Fouling Release Systeem kies je voor een nog uitgebreider en uiteindelijk ook goedkoper alternatief. Dit systeem is het eerste jaar in aanschaf duurder, maar de onderhoudskosten zijn in het tweede en derde jaar een stuk lager dan wanneer je kiest voor een antifouling coating.

4 artikel(en)Wat is het Hempel Silicone fouling release system?

Het Hempel Silicone fouling release system is een speciaal ontwikkeld verfsysteem voor de romp van uw boot. Het is ontworpen om aangroei te voorkomen en de prestaties van uw boot te verbeteren. Dit systeem maakt gebruik van een speciale siliconencoating die voorkomt dat organismen zich hechten aan de romp van uw boot. Hierdoor blijft de romp schoon en glad, wat de prestaties van uw boot verbetert en de brandstofefficiëntie verhoogt.

Voordelen van het Hempel Silicone fouling release system

Het Hempel Silicone fouling release system biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele antifouling. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

- Voorkomt aangroei: Het belangrijkste voordeel van het Hempel Silicone fouling release system is dat het aangroei op de romp van uw vaartuig voorkomt. Dit zorgt voor een betere prestatie en brandstofefficiëntie.
- Duurzaamheid: Het systeem is duurzaam en gaat langer mee dan traditionele antifoulingverf. Dit betekent minder onderhoudskosten en minder vaak opnieuw verven.
- Milieuvriendelijk: Het Hempel Silicone fouling release system is milieuvriendelijk omdat het geen schadelijke stoffen bevat die in het water kunnen lekken.
- Gemakkelijk schoon te maken: De romp van uw vaartuig blijft schoon en glad, waardoor het gemakkelijk schoon te maken is.
- Betere prestaties: Door het verminderen van aangroei verbetert het Hempel Silicone fouling release system de prestaties en verhoogt het de brandstofefficiëntie van uw vaartuig.


Veelgestelde vragen over Fouling Release System

De Hempel’s Silic One is een Fouling Release Systeem, maar wat houdt dit precies in? Een Fouling Release Systeem is de tegenhanger van het antifouling systeem. Beide systemen zijn coatings voor boten, maar met de Fouling Release Systeem kies je voor een nog uitgebreider en uiteindelijk ook goedkoper alternatief. Dit systeem is het eerste jaar in aanschaf duurder, maar de onderhoudskosten zijn in het tweede en derde jaar een stuk lager dan wanneer je kiest voor een antifouling coating. Verder kun je de Fouling Release Systeem voor vrijwel alle bouwmaterialen gebruiken. Er zijn diverse antifouling types beschikbaar voor verschillende materialen en factoren. Dit kan het een stuk lastiger maken om een geschikte coating te vinden.

Je kunt Hempel’s Silic One toepassen op zowel nieuwe boten als boten die al zijn voorzien van een coating. Bij boten met een bestaande coating kun je eerste de oude laag verwijderen, maar ook de nieuwe laag bovenop de oude laag aanbrengen. Dit laatste doe je als de laag nog in goede staat is. Het vormt dan een goede overgang naar het Silic One systeem. Breng voor de beste resultaten de verf aan bij droge omstandigheden. Na het aanbrengen van de laatste laag wacht je 24 uur voordat je de boot te water kunt laten.