Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Component

Glansgraad

Eigenschap

Toon meer Toon minder

Applicatie met

ᗊ Verberg filters

Plamuur


Voor jaloersmakend schilderwerk is het wel eens noodzakelijk om ook het plamuurmes ter hand te nemen. Diepe krassen en beschadigingen door een onverhoopt stootje zijn nu eenmaal niet weg te schuren of te lakken. Geen nood, er bestaat een plamuur voor elk doeleind. Van diepe butsers tot kleine oneffenheden, de juiste plamuur is de onzichtbare mooimaker onder een spiegelgladde aflak. Het kiezen van de ideale plamuur is dus van essentieel belang voor je eindresultaat. Ze zijn er met verschillende kenmerken voor specifieke gebruiksdoeleinden. Sommige plamuren zijn er voor snelle droging met snel resultaat en maken eenvoudige reparaties zo gemakkelijk mogelijk. Andere plamuren zijn er voor het “zwaardere” werk en vereisen de nodige kennis en aandacht.

54 artikel(en)Plamuur: onderdeel van je verfsysteem

Als er geplamuurd moet worden, dan heb je maar één keus: doe het goed. Plamuur maakt deel uit van je verfsysteem en moet dus perfect passen in de opbouw daarvan. Er zijn talloze soorten plamuur, dus er is altijd een geschikte plamuur voor je karwei. Houd wel rekening met een paar vuistregels. Wees er zeker van dat de plamuur en de omliggende lagen elkaar verdragen. Gebruik de juiste hecht- of tussenprimer voor boven water of onder water. Daarmee ben je verzekerd van goede hechting en zet je de inwerking van water buitenspel. En kies altijd voor een plamuur met de juiste hardheid die past bij de ondergrond.

Lastig kiezen?

JIn het menu in de balk aan de linkerkant zie je het al: we hebben vele merken plamuren en fillers, waaronder Hempel, Hydrant, Epifanes, International, Jotun, SP en West. We hebben glasmat en glasweefsel, we hebben epoxy pompjes en epoxy toevoegingen, we hebben sets voor gelcoat reparatie. Alle kans dat we de ideale oplossing in huis hebben. En als je ‘m even niet kan vinden: neem gerust contact met ons op.

Epoxyplamuren, de meest gebruikte

De meest toegepaste plamuur in de jachtbouw en renovatie zijn de epoxyplamuren die geschikt zijn voor zowel boven- als onder de waterlijn. Ze zijn doorgaans minder gevoelig voor vocht en krimp dan polyesterplamuren. Onder de waterlijn worden bijna altijd epoxyplamuren geadviseerd.

Let op de mengverhouding

Let op dat de componenten altijd precies in de voorgeschreven verhouding gemengd worden. Teveel of te weinig verharder verzwakt de plamuur en kan later leiden tot afbrokkelen van de plamuur. Let ook goed op de temperatuur en vochtigheid tijdens het aanbrengen en droging. Er zijn plamuren die goed verwerkbaar zijn onder winterse omstandigheden.

Onze technoservice geeft graag antwoord

Heb je vragen over plamuur in een “moeilijk” bestaand systeem? Om maar eens iets te noemen: het onderwaterschip van een antiek slepertje met putroest, deuken, bladders en oude teer? Bel dan onze technoservice. Bij Jachtlakken.nl hebben we kennis in huis over alle systemen en nagenoeg elk bootschilderproduct uit ver vervlogen jaren. Altijd handig!

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij de plamuur van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!