Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Component

Glansgraad

Toon meer Toon minder

Toepassing

Toon meer Toon minder

Eigenschap

Toon meer Toon minder

Applicatie met

ᗊ Verberg filters

Lak


Na een grondige voorbehandeling komt eindelijk de allermooiste klus in zicht: het aflakken met een superieure, slijtvaste, glanszekere, kleurechte, briljante bootlak. Met een spiegelglad resultaat om langdurig trots op te zijn. Uiteraard kies je de lak die perfect past in het verfsysteem dat je hebt opgezet. Wil je de lak aanbrengen op een nog gaaf, maar niet helemaal bekend systeem, dan is er voor elke aflak een geschikte hechtprimer. Kortom, met elke lak uit ons assortiment kun je rekenen op maximaal resultaat!

90 artikel(en)Hoeveel soorten lakken zijn er?

Lakken wordt gebruikt om ondergronden zoals metaal, hout en polyester te beschermen, maar vooral om weer een briljante uitstraling te geven. Bij Jachtlakken.nl hebben we een ruime selectie aan lakken van A merken zoals Hempel, Hydrant, Aemme en Epifanes. En je ziet het al in de kolom links hiernaast: er zijn heel wat soorten lakken. Sommige met specifieke functies, zoals krasvast, UV-bestendig en oliebestendig. Er bestaat bilgeverf en antislipverf, en er zijn oliën. Ook kun je kiezen tussen meerdere glansgradaties. Zoveel doelen, zoveel lakken.

Wat zijn de plannen?

De belangrijkste keuze die je maakt, is het aantal componenten. 1 Component (1K) is de klassieke, eenvoudig op te brengen lak die normaal (fysisch) droogt. Deze is ideaal voor een ondergrond die enigszins kan “werken”, zoals hout. 2 Componenten (2K) is geschikt als de werking van de ondergrond minimaal is. Nog een verschil: 1K kan over zowel een 1K als 2K ondergrond, 2K heeft een 2K ondergrond nodig. Bij onzekerheid over een oudere bestaande, maar nog wel gave aflak is het raadzaam om een tussenprimer te gebruiken die zowel 1K als 2K verdraagt. Ga je rollen, kwasten, spuiten of airless aanbrengen? Duik dan even vooraf in de specificaties van de lak die je op het oog hebt. Hoe meer je vooraf weet, hoe zekerder het resultaat.

Eerst nog primeren? Dat kan in de kleur van de eindlak.

Bij het opbouwen van je verfsysteem is het handig om de kleur van de eindlaag ook toe te passen bij de voorgaande lagen. Bij een eventuele beschadiging van de aflak leidt dat niet direct tot opvallende ontsierende vlekken of krassen. Wil je je primer in de kleur van de eindlaag? Dan kun je dat aangeven bij je bestelling als die mogelijkheid er is bij de primer van je keuze. Niet alle, maar wel heel veel primers zijn op kleur te brengen.

Onze technoservice geeft graag antwoord

Heb je vragen over het aflakken van een “moeilijk” bestaand systeem? Om maar eens iets te noemen: het dek en de opbouw van een antiek slepertje met putroest, bladders en oude teer? Bel dan onze technoservice. Bij Jachtlakken.nl hebben we kennis in huis over alle systemen en nagenoeg elke verfsoort uit ver vervlogen jaren. Altijd handig!

Voor 15.00u besteld, volgende dag bezorgd!

Alweer een reden waarom zoveel booteigenaren en jachtwerven zaken doen met Jachtlakken.nl: je bestelling wordt razendsnel aan huis geleverd. Bij de lak van je keuze staat vermeld of we deze op voorraad hebben. Zo ja, dan heb je je product(en) vrijwel zeker al de volgende dag in huis. Vanaf 50 euro wordt je bestelling gratis bezorgd!