Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren
ᗊ Toon filters
ᗊ Verberg filters

Filter


Merk

Toon meer Toon minder

Ondergrond

Toon meer Toon minder
ᗊ Verberg filters

Schildersmaterialen


Het gebruik van de juiste schildersmaterialen voor schilderwerk en onderhoud is van groot belang voor jachten en boten. Goed voorbereide oppervlaktes, kwaliteitsafwerkingen en het juist gebruik maken van speciaal ontworpen gereedschap, garanderen een langdurige bescherming voor je boot. Of je nou zoekt naar een product voor het roestvrij maken van je boot, of een tape voor afplakken van gebieden. Bij Jachtlakken.nl vind je wat je zoekt!

84 artikel(en)Roest verwijderen van je boot?

Het verwijderen van roest is van groot belang! Het zorgt ervoor dat het metaal niet verder verzwakt, en voorkomt verdere corrosie. Een makkelijke en efficiënte manier om dit te doen is doormiddel van een Tercoo-schijf. Met de Tercoo-schijf kunnen naast roest, ook verf, teer, epoxy, stopverf of lijmresten volledig verwijderd worden. Dit type schijf werkt met schurende deeltjes die in een cirkelvormige beweging op het oppervlak worden aangebracht. Bovendien werkt dit type schijf snel, zodat u er zeker van kunt zijn dat alle roest op uw boot in een mum van tijd wordt verwijderd. Daarnaast kan je gebruik maken van een staalborstel om je boot te ontroesten. Met een staalborstel kan je makkelijk lastig bereikbare plekken bereiken. De metalen haren van de borstel zijn speciaal ontworpen om diep in oppervlakken te graven, zodat roest volledig wordt verwijderd en niet alleen aan de oppervlakte wordt weggekrabd.

Verf verwijderen van je boot.

Het verwijderen van verf is vaak een taai en vervelend klusje. Daarom is het maar al te belangrijk om het jezelf hierin makkelijk te maken. Maar hoe haal je verf makkelijk van je boot? De beste manier om verf van je boot te halen is met een verfkrabber. Verfkrabbers zijn ontworpen om oude verf, vuil en viezigheid van een oppervlak weg te schrapen. Zo ontstaat er een schoon oppervlakte voor de nieuwe verflagen. Maar welke verfkrabber heb je nodig? Een driehoekschraper wordt gebruikt voor het schrapen van opgedroogd verf en hardnekkig vuil op moeilijk bereikbare hoeken en randen, of voor vlakke en liggende delen. Profielverfkrabbers zijn ideaal om in kieren en spleten te komen die geschraapt moeten worden. Een ovale verfkrabber is perfect voor een hol gevormde ondergrond.

Het beste verfresultaat?

Wie wil nou niet een strak resultaat bij het onderhouden van je boot? Afplaktape is een geweldig hulpmiddel voor het afplakken van gebieden tijdens het onderhouden van uw boot. Het zorgt voor een goede afdichting zodat er geen verf of lak uitloopt op de andere delen van uw boot, hierdoor heb je altijd een strakke afwerking. Ook is de welbekende tape een handig hulpmiddel tijdens het onderhouden van je boot. Tape is uitstekend geschikt om voorwerpen tijdelijk vast te zetten. En net als maskeertape, is het product eenvoudig te verwijderen zonder lijmresten achter te laten op het aangebrachte oppervlak. Jachtlakken.nl biedt tape aan van professionele kwaliteit, van merken als 3M, Norton en Colad.

Met welk materiaal moet ik schoonmaken

Voor dat je begint met het aanbrengen van een verflaag is het van belang om de ondergrond vrij te krijgen van vuil en stof. Sponzen in combinatie met schoonmaakmiddelen kunnen worden gebruikt om snel vuil en aanslag van verschillende oppervlakken op de boot of jacht te verwijderen. Om stof en vuil te verwijderen - die de hechting van de verf dwarsbomen - is een veger met varkenshaar het perfecte middel.

Wat zijn noodzakelijke schildersmaterialen?

Een plamuurmes is een nuttig gereedschap bij het schilderen van een boot of jacht. Het kan helpen om plamuur of kit in voegen, naden en kieren te verspreiden. Daarnaast is het plamuurmes geschikt om onvolkomenheden in een bijvoorbeeld hout of glasvezel oppervlakte glad te strijken. Afdekfolie is een handig product bij het schilderen en onderhouden van een boot. Je beschermt meubels tegen verfspetters, of het onlangs geverfde stuk van rondvliegend stof. Afbreekmessen zijn gemakkelijk in gebruik. Wanneer het mesje bot is, breek je het mesje af, en heb je een nieuw scherp mesje. Industriële papieren handdoeken en doeken zijn ideaal voor het absorberen van gemorste verf of overtollige verf tijdens het schilderen. Om het overtollige afval veilig en milieu vriendelijk te verwerken, is het handig om gebruik te maken van extra dikke en sterke afvalzakken.