Tot wel 50% korting
Vanaf 50,- gratis verzending binnen NL
14 dagen ruilen en retourneren

International Primocon

vanaf € 35,30
adviesprijs € 45,25
22% voordeel
Artikelnummer: 298YVAPA984AR
Eenheid: Vanaf 0,75 liter
Primocon van International is een eenvoudig te verwerken 1 componentenprimer voor het onderwaterschip van de boot.

Een ‘International’ succes

International Primocon is een hoogwaardige onderwater primer die uw boot of schip te beschermd tegen corrosie. De primer is geschikt om aangebracht te worden op veel verschillende onderwater oppervlakken, op aluminium, polyester, lood, zink-gegalvaniseerd staal, staal en hout. De Primocon is een 1-component primer, en kan gebruikt worden onder alle antifoulings van International, en kan daarnaast toegepast worden als sluit/tussenlaag over niet geschikte of onbekende antifoulings.

Een verbazingwekkende bescherming

Met de Primocon hoeft u zich geen zorgen te maken over de effecten van water! De anticorrosieve werking van de primer biedt namelijk een uitstekende bescherming tegen roest. Dit maakt de primer een betrouwbare oplossing die uw schip beschermt en er tegelijkertijd voor zorgt dat uw schip er goed uit ziet. Zo kunt u zorgeloos het water op!

Gemakkelijk aan te brengen

International Primocon is gemakkelijk aan te brengen en droogt snel. Het kan worden aangebracht met AirlessSpray,Kwast ofNylonvachtroller. De primer heeft een uitstekende hechting met het oppervlak waardoor het niet bladdert of loslaat.

De voordelen van International Primocon waardoor uw boot goed uit de verf komt:

- Deanticorrosieve werking van de primer beschermt uw boot tegen corrosie.
- Geschikt voor meerdere type ondergronden onder het water oppervlak.
- Kan gebruikt worden in combinatie met alle antifoulings van International, en als sluit/tussenlaag.
- Gemakkelijk aan te brengen met AirlessSpray,Kwast ofNylonvachtroller.
- Primer heeft een uitstekende hechting met de ondergrond. Dit zorgt voor een langdurige bescherming van het oppervlak zonder dat de primer bladdert of loslaat.

Goed resultaat

Voor een langdurige bescherming van u boot is het van groot belang om voor en tijdens het aanbrengen van het verfsysteem de juiste stappen te nemen. Een zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak is hierbij cruciaal! Maar hoe kunt u het oppervlak van uw boot het bestevoorbereiden voor het optimale resultaat?

Voorbehandeling

Reinig,alleoppervlakken (metuitzonderingvanstaal) metInternational SuperCleaner.

Polyester(gelcoat):SchurenmetgrofteP180-220.
Kaal (hecht)hout: Schuur het hout glad met schuurpapier met P80-180, gevolgd door p280. Verwijder het schuurstof met een borstel/stoffer. Indien het oppervlak met oplosmiddel afgenomen wordt, volledig laten drogen, voordat de voor applicatie op kaal hout aanbevolen producten aangebracht worden.
Aluminium: Ontvet het oppervlak met verdunning of Super Cleaner. Schuur vervolgens met voor aluminium geschikt schuurpapier p24-p120. Om de primer optimaal te laten hechten, wordt een groffe korrel aanbevolen. Reinig en droog vervolgens goed, en breng de eerste laag primer vervolgens z.s.m. aan (binnen 8 uur).
Zink/gegalvaniseerd staal: Ontvet het oppervlak met verdunning of Super Cleaner. Schuur vervolgens met schuurpapier P60P120. Maak zorgvuldig schoon, en laat het goed drogen. Breng de eerste laag International primer aan volgens de voorschriften van het specifieke verfsysteem.
Lood: Ontvet het oppervlak met verdunning of Super Cleaner. Schuur vervolgens met schuurpapier P120 of met een roterende staalborstel. Grondig reinigen en laten drogen. Breng de eerste laag International primer aan volgens de voorschriften van het specifieke verfsysteem.
Staal: Straal het stalen oppervlak tot norm SA2.5. Wanneer stralen niet mogelijk is, moet het staal voorbehandeld te worden met roterende schuurschijven (grofte P24P36) tot het oppervlak volledig schoon en blank is, met oppervlakteruwheid 50-75 micron. Voor kleine oppervlakken gebruik je een haakse slijper. Voorbehandelen met Primocon met 10-15% Verdunning No.3.
Reeds gecoate oppervlakken met antifouling:
In goede staat: Verwijder loszittend verf, spoel af met leidingwater en laat vervolgens goed drogen.
In slechte staat: Verwijder de laag met Interstrip.

Aanbrengen van de primer

Na het goed voorbehandelen van de ondergrond kunt u de primer aanbrengen. Wenst u delen van het oppervlak nog te plamuren, gebruik dan een geschikte plamuur nadat de eerste laag primocon is aangebracht. Om de primer maximaal te laten presteren, is het van belang om de volgende schema’s aan te houden. Hierin staat hoeveel lagen aanbevolen worden per type ondergrond, en welke droogtijd de primer heeft.

Aantal lagen per ondergrond:
Polyester 1
Hout/Hechthout 3
Aluminium/ Legering 5
Zink/gegalvaniseerd staal 5
Staal/Lood 5
Primer/hechtprimer 1

Droogtijd

Temperatuur 5°C 15°C 23°C 35°C
Kleefvrij 1½ uur 1 uur 1 uur 1 uur
Overschildertijd min. 3 uur 3 uur 3 uur 3 uur
Overschildertijd max. Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
d5d88558a34d1d5ad9501c57293e207e pib_primocon-nl.pdf Grootte: (196.78 KiB)
86480bda67b92b20b2aaf4f8ee06eef9 vib_primocon-nl.pdf Grootte: (194.69 KiB)
Merk International
Eenheid Vanaf 0,75 liter
Component 1 Component
Glansgraad Mat
Applicatie met Rollen, Kwasten, Airless

Vragen?

U kunt altijd contact met ons opnemen via +31 (0)58 767 60 97 of info@jachtlakken.nl
Ontbreekt er een product? Laat het ons dan ook weten!